Βασική υπακοή

Η βασική υπακοή είναι απαραίτητη για την αρμονική συμβίωση σκύλου-ανθρώπου και σημαίνει για τον σκύλο ό,τι και για τον άνθρωπο η διαπαιδαγώγηση που έλαβε σε μικρή ηλικία. Όπως ένα μικρό παιδί δεν γνωρίζει τι είναι καλό και τι κακό, έτσι και ο σκύλος πρέπει να μάθει τι είναι αποδεκτό και τι όχι.

Κατά την βασική υπακοή ο σκύλος μαθαίνει κάποιες εντολές όπως κάτσε, ξάπλα, μείνε, σήκω, έλα, μη, στοπ, εντάξει, μαζί, πήγαινε βόλτα κλπ, οι οποίες επιτρέπουν στον ιδιοκτήτη να επικοινωνεί μαζί του και επίσης σε δεδομένη στιγμή μπορούν να προστατεύσουν την ζωή του σκύλου.

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων -δυστυχώς- πριν πάρουν την απόφαση να πάνε σε μία σχολή εκπαίδευσης, έχουν δοκιμάσει διάφορους τρόπους για να εκπαιδεύσουν οι ίδιοι τα σκυλιά τους -χωρίς επιτυχία- και καταλήγουν στον εκπαιδευτή όταν έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Αυτό σε πολλές περιπτώσεις σημαίνει ότι τα σκυλιά τους πιθανόν να έχουν δεχθεί και βία. Το αποτέλεσμα θα είναι να έχουν δημιουργηθεί επιπλέον προβλήματα μετατρέποντας τον σκύλο τους σε φοβικό ή επιθετικό ή αντικοινωνικό.

Η βασική υπακοή του σκύλου σας μπορεί να ξεκινήσει από την ηλικία των 6 μηνών. Αν ο σκύλος σας έχει πραγματοποιήσει πρόγραμμα προεκπαίδευσης σε μικρότερη ηλικία σημαίνει πως θα έχει ήδη έναν ισορροπημένο και ήρεμο χαρακτήρα και έτσι η διαδικασία της βασικής υπακοής θα είναι πιο εύκολη και γρήγορη αφού ο σκύλος θα είναι πιο συνεργάσιμος.


Στο Dog Village η εκπαίδευση του σκύλου σας γίνεται με πολύ παιχνίδι, υπομονή, επιμονή και χωρίς καθόλου χρήση βίας. Αυτό είναι εύκολο να διαπιστωθεί και από εσάς είτε ρωτώντας για εμάς είτε βλέποντας την συμπεριφορά του σκύλου σας ερχόμενοι στον χώρο μας αλλά και ακόμη περισσότερο με τη συμμετοχή σας στα μαθήματα που είναι επιθυμητή αλλά και απαραίτητη.

Το βασικό για μια επιτυχημένη εκπαίδευση είναι η συνέπεια του ιδιοκτήτη ως προς το τι είναι αποδεκτό και τι όχι να κάνει ο σκύλος του. Επιπλέον ο ιδιοκτήτης πρέπει να είναι σαφής και να επιβραβεύει τον σκύλο του την σωστή στιγμή και με τον σωστό τρόπο ώστε το σκυλί να κατανοήσει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει. Γι' αυτό κατά την βασική εκπαίδευση η παρακολούθηση και συμμετοχή του ιδιοκτήτη στα μαθήματα είναι απαραίτητη αφού έτσι θα διδαχθεί και ο ιδιοκτήτης ποιος είναι ο σωστός τρόπος να επικοινωνεί με τον σκύλο του.

Με την συμπλήρωση των μαθημάτων βασικής υπακοής μπορεί ο ιδιοκτήτης με τον σκύλο του να συμμετέχουν δωρεάν σε μαθήματα ομαδικής εκπαίδευσης που θα διοργανώνονται είτε στο χώρο του Dog Village είτε σε διάφορα μέρη της πόλης με στόχο τόσο την υπενθύμιση των βασικών εντολών όσο και την κοινωνικοποίηση του σκύλου σας. Τα μαθήματα της ομαδικής εκπαίδευσης είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να βρεθεί ο σκύλος σας σε ένα περιβάλλον με άλλους ανθρώπους, σκύλους, θορύβους ή και αυτοκίνητα και μέσα σε όλα αυτά τα ερεθίσματα να υπακούει και να εκτελεί τις εντολές της βασικής υπακοής.